Feestelijke boekpresentatie Helden van Patrick Lateur @Boekhandel Limerick
Donderdag 14 November 2019 - 19:00

helden.jpg

Van de duizenden epigrammen, geschreven door bekende en minder bekende dichters tussen de zevende eeuw voor en de zesde eeuw na Christus, bleven er in de Anthologia Graeca ruim vierduizend bewaard. Voor Helden selecteerde Patrick Lateur honderdvijftig epigrammen over bekende helden en heldinnen uit mythen en sagen, uit de homerische epen en uit de Griekse tragedies. Ook politieke helden, oorlogshelden en sporthelden maken deel uit van de selectie.

De epigrammen laten zien hoe de antieken zich door de eeuwen heen spiegelden aan hun mythologische helden en of aan historische figuren die zich door hun optreden onsterfelijk hadden gemaakt. In deze tweetalige bloemlezing weerklinken de heroïsche epigrammen in diverse toonaarden, want over heldhaftige figuren wordt er nu eens ernstig en diepzinnig, dan weer luchtig en spottend geschreven. Maar altijd scherp en beknopt, zoals het van puntgedichten wordt verwacht.

Graag nodigen wij u uit voor de boekpresentatie van Helden, 150 epigrammen uit de Anthologia Graeca van Patrick Lateur. Sprekers zijn Patrick Lateur en Kristoffel Demoen.

Programma

Welkom door Gert van boekhandel Limerick / John van Uitgeverij Damon

Lezing Kristoffel Demoen

Lezing Patrick Lateur

Gesprek tussen Kristoffel Demoen en Patrick Lateur

Voordracht Enkele epigrammen zullen worden voorgedragen door Patrick Lateur

De boekpresentatie zal worden afgesloten met een drankje en mogelijkheid om uw boek te laten signeren door Patrick Lateur.

De toegang is gratis, vriendelijk verzoek u vooraf aan te melden via onderstaand formulier aub:

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Woensdag 13 November 2019 - 18:00
lateur.jpg