Feestelijke boekpresentatie DE AFREKENING van Guido van Heulendonk @Zebrastraat
Donderdag 10 Oktober 2019 - 20:00

guidovh.jpg

Wat men erft is wat men derft.

Een volkswijsheid zegt dat het huis van je ouders leegruimen meevalt, tot je aan de zolder begint. Govert Delvoix, gewezen boekhandelaar, ondervindt het aan den lijve. Wanneer zijn moeder sterft, duikt onverwacht een doos op met explosief materiaal. Een en ander moet ernstig worden herbezien: zijn vaders oorlogsverleden, maar ook zijn eigen verleden, met name zijn relatie tot zijn eerste, vroeggestorven vrouw. Spoedig krijgen de gebeurtenissen een dynamiek waarin waarheid en verzinsel, geschiedenis en mythe elkaar omarmen in een duizelingwekkende danse macabre. En Govert danst mee, overmoedig, overtuigd als hij is dat hij de dans leidt.

Liefde en dood, geschiedenis en noodlot, onzekerheid en schuld – ziedaar de bouwstenen van De Afrekening. Thema’s die van Heulendonk eerder obsedeerden, hier samengebracht in een wervelende mix die de lezer, ook door de subtiele humor, niet zal loslaten tot hij de laatste pagina bereikt.

Programma :

Inleiding Yves T'Sjoen (prof Nederlandse literatuur Univ. Gent)

Muzikaal intermezzo door bluesduo Easy Dodo (Bram Beelaert & Olivier Vander Bauwede)

Interview door Marnix Verplancke (recensent Knack)

Guido van Heulendonk leest voor uit zijn nieuwe roman

Receptie en signeersessie

 Parkeren kan in de ondergrondse parking van de Zebrastraat. De boekvoorstelling is in zaal Nick Ervinck op de eerste verdieping.         Gratis maar we horen graag dat u komt via onderstaand inschrijfformulier aub.

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Woensdag 9 Oktober 2019 - 18:30
de-afrekening.jpg