Feestelijke boekvoorstelling AVA MILLER & IK van Kristien De Wolf @Geuzenhuis, Kantienberg 9
Vrijdag 5 April 2019 - 19:30

avamiller.jpg

Sieg Engel vindt al sinds haar vroege jeugd dat er aan eenzaamheid alleen maar voordelen verbonden zijn. Jarenlang lukt het haar dan ook prima iedereen en alles ver van zich te houden – totdat ze op haar zestiende Ava Miller ontmoet. Met dezelfde obsessieve inzet als waarmee ze steeds haar isolement beschermde, trekt ze nu de grillige Ava haar leven binnen. Aanvankelijk met veel succes. Wanneer hun onwaarschijnlijke verbond na jaren echter scheuren begint te vertonen, ziet Sieg Engel maar één uitweg: een spectaculaire heldendaad, een ramp, een zondvloed, door haarzelf ontketend in een poging alles te redden.

Ava Miller en ik is een betoverende, pijnlijk mooie roman over de geboorte en teloorgang van een vriendschap die het allerhoogste zoekt, tegen de achtergrond van een verkruimelende wereld waarin mensen bang en tevergeefs hun eigen leegte proberen te vullen. ‘Met Sieg Engel heeft Kristien De Wolf een onvergetelijk personage aan het literaire universum toegevoegd.’- Kees Ruys

De Vlaamse Kristien De Wolf (Sint-Niklaas 1969) debuteerde in 2017 in de Extazereeks met ‘Rotgeluk’, een bundel uitzonderlijke, korte zedenkomedies waarmee ze veel indruk maakte. ‘Meesterlijk in haar ironie.’ (NBD/Biblion), ‘Het taalgebruik is glashelder.’ (Nederlands Dagblad), ‘Kristien De Wolf is een veelbelovend talent in de Nederlandstalige literaire wereld.’ (Leestafel)

Programma : 

- Deuren, opwarmend drankje en hapje: 19:30 u - startuur 20:15 u stipt

- Auteur en hoofdredacteur Peter De Rijk (alias Ezra De Haan) zal de avond presenteren en de auteur op de rooster leggen. 

- Auteur Kees Ruys brengt een korte beschouwing over zijn ervaring met Ava Miller. 

- Cellist, dirigent en componist Benjamin Glorieux brengt adembenemende bewerkingen van oa. het theme van de film ALIEN, Sisters of Mercy en Stravinsky. 

- Receptie en signeren

- Nadien is iedereen welkom voor de ‘afterparty’ in een gereserveerd deel van Café DE GEUS, bekend om zijn donkere gezelligheid en vele lekkere bieren - op hetzelfde adres

GRATIS mits inschrijving via kristiendewolf2000@gmail.com