Feestelijke boekvoorstelling WIJ,HET SCHUIM van Caro Van Thuyne
Donderdag 13 September 2018 - 19:00

caro-van-thuyne-wij-het-schuim.jpg

Wij, het schuim is een overdonderend debuut.

De verbeeldingskracht van de Vlaamse Caro Van Thuyne kent geen grenzen. De lezer wordt meegenomen in een excentriek universum dat weleens animistisch aandoet en altijd hoogst authentiek is. Van Thuyne kiest steeds voor het perspectief van de buitenstaander: een jongetje in een ongezonde moederkind-relatie, dat superheldenkrachten vindt waar je die niet zou verwachten, een oude, geïsoleerde vrouw en haar  doodshoofdaapje, of zelfs de stem van het schuim op het water.

Op ingenieuze wijze weet Caro Van Thuyne personages uit verschillende verhalen met elkaar te vervlechten tot een betoverend mozaïek.

‘Alles wat de auteur aanraakt, krijgt – als het ware vanzelf – een soort van mythische glans, wat erg bijzonder is, temeer daar Caro Van Thuyne het banale en zelfs vulgaire geenszins schuwt. Bewonderenswaardig veelzijdig is Van Thuyne ook: geen vertelstandpunt of personage of genre, noem maar op, blijkt de auteur, getuige deze bundel, boven de pet te gaan, en het verbeeldingsvermogen wil merkbaar van geen grenzen weten.’ - Christophe Vekeman

Na een blitzcarrière als entertainer op cruises trok Caro Van Thuyne (1970) zich uit het publieke leven terug. In die jaren verscheen een bibliofiele uitgave van een kort verhaal en proza in samenwerking met een beeldend kunstenaar. Van Thuyne belandde uiteindelijk in het Houtland, opende er een kauwenasiel, begon paradijstuinen voor kolibries te ontwerpen en fabeldieren te kweken. Na jaren underground is er nu het debuut, Wij, het schuim.

Programma : 

- inleidend woordje van uitgever Joost Nijsen

- bijdrage van schrijfbuddy Dirk Van Boxem

- credo van de auteur zelve

- en als top of the bill: de fantastische Christophe Vekeman leest een van de verhalen uit 'Wij, het schuim' voor

- en dan natuurlijk nog een receptie met bier van Augustijn en muziek van The Triffids

GRATIS toegang mits inschrijving via onderstaand  formulier:

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Woensdag 12 September 2018 - 18:00