KORT. 2019 @MIRY Concertzaal, Biezekapelstraat 9
Donderdag 21 Februari 2019 - 20:00

studium.png

BOEKHANDEL LIMERICK & Studium Generale presenteren op Donderdag 21 februari 2019 om 20u00 in MIRY Concertzaal, de zesde editie van het ondertussen vermaarde literair festival KORT. een avond met en over het korte verhaal. 

Presentator en medesamensteller is opnieuw Christophe Vekeman.

Van eigen bodem presenteren we met trots de geweldige verhalenbundel WIJ, HET SCHUIM van CARO VAN THUYNE. Uit Nederland NINA POLAK, die speciaal voor deze editie en i.s.m. Studium Generale een Karakter schreef. Nog uit Nederland WILJAN VAN DEN AKKER met VERDWAALD, een verhalenbundel waarin Wiljan van den Akker een stem geeft aan de eeuwige relativiteit van onze plaats in de wereld, de context van moreel oordeel en de onoverkomelijke beperktheid van ons weten en waarnemingsvermogen. Daarmee dringt dit boek door tot de kern van het bestaan, vooral op momenten waarin de mens zich plotseling in een ingrijpende overgangsfase bevindt zonder te weten wat daarvan de consequenties zijn. Deze betoverende historische en psychologische verhalen zullen de lezer nog lang bijblijven.

Dit jaar 2019 zou JD Salinger 100 geworden zijn, dat kunnen we niet ongemerkt laten voorbijgaan en dus nodigen we BENT VAN LOOY uit om zijn adoratie voor deze formidabele verhalenschrijver op de hem geheel eigen wijze te komen vertellen.

Top of the bill dit jaar is DAISY JOHNSON, wier debuutbundel FEN in Nederlandse vertaling uitgegeven wordt door Uitgeverij KOPPERNIK, onder de titel VEENLAND. Haar nieuwe roman EVERYTHING UNDER siert trouwens de longlist van de Man Booker Prize.

KORTom, alweer een programma om duimen en vingers van af te likken. Bestel dus snel uw tickets, want ook dit jaar zijn er maximum 150 plaatsen en geldt VOL=VOL.

Tickets kosten € 18,00 (-26j. € 16,00), inbegrepen een BON van € 5,00 (bij aankoop van een korte verhalenbundel), een kortverhaal van NINA POLAK en een glaasje AUGUSTIJN, na de voorstelling. 

KORT. is een UiTPAS activiteit. UiTPAS Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Ben je inwoner van Gent en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op je ticket/inschrijving. [Vermeld gewoon je UITPASNUMMER bij de reservatie ] Alle informatie over UiTPAS Gent vind je op: https://uitin.gent.be/uitpas/wat

 

 

 

 

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Woensdag 20 Februari 2019 - 18:30
christophevekemancartoon.jpg
augustijn.jpg
logocarlton.jpg
caro-van-thuyne-wij-het-schuim.jpg
auteursfoto-daisy-johnson-c)-.jpg
jd-salinger.jpg
bentvanlooy.jpg
ninapolak.jpg
vangergraan.jpg
verdwaald.jpg
wiljan.jpg