Boekvoorstelling Waarom Chopin de regen niet wilde horen
Donderdag 26 Oktober 2017 - 20:00

chopin.jpg

In oktober 2017 brengt uitgeverij Letterwerk een essay over muziekfilosofie uit van de Antwerpse filosofe Marlies De Munck (die ook docente is aan Univ. Antwerpen).

De titel van het essay is “Waarom Chopin de regen niet wilde horen (en andere reflecties over muziek)”. Centraal staat de relatie tussen muziek en taal.

Marlies De Munck promoveerde in 2012 aan de KU Leuven op een historisch-filosofisch onderzoek naar muzikale betekenis. Momenteel doceert ze muziekfilosofie aan de Universiteit Antwerpen (UA). Zij publiceerde artikels over muziek, film, literatuur en schilderkunst.

Geert Hellings staat al vijftien jaar als professioneel gitarist op het podium. Naast zijn eigen band Stanton, waarvan de debuutplaat werd geproduced door alt country-icoon Jim White, speelt Hellings ook bij o.a. Guido Belcanto, BRZZVLL en Matt Watts, heeft hij een theaterproductie met schrijver Bart Van Loo, componeerde hij de soundtrack van de fictiereeks "Tytgat Chocolat" (Eén) en speelde in de loop van zijn carrière bij o.a. Stef Kamil Carlens, The Golden Glows, Raymond Van Het Groenewoud, Roland, Helmut Lotti, Leki, Arno, Pieter Embrechts…

Programma : 

20u Verwelkoming 

20u10 Mini-lezing door auteur Marlies De Munck, met tussendoor muziek en luistervoorbeelden door muzikant Geert Hellings

20u45 Vraaggesprek met de auteur (moderator: Maarten Quanten)

21u30 Einde (ev. signeren) + Augustijn-receptie

Inkom GRATIS! Wel graag even reserveren aub!

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Woensdag 25 Oktober 2017 - 18:30