KORT. lustrumeditie
Donderdag 15 Februari 2018 - 20:00

weekvhkorteverhaallogo.png

Donderdag 15 februari 2018 om 20u00 in DE KROOK, de vijfde editie van het ondertussen vermaarde literair festival KORT. een avond met en over het korte verhaal. In deze lustrumeditie zullen verschillende vormen van het korte verhaal een podium krijgen.

Presentator en medesamensteller is opnieuw Christophe Vekeman.

We eren NESCIO en zijn ook uitermate verheugd dat de Ierse topauteur Donal Ryan van de partij zal zijn.

Twee Nederlandse auteurs komen hun prachtige debuutbundel voorstellen, GERDA BLEES met AAN DOODGAAN DACHTEN WE NIET, dat reeds met lof overladen werd in de Nederlandse pers doch in Vlaanderen doodgezwegen werd & PIETER KRANENBORG met ASTRONAUT, een zeer gesmaakte bundel waarin hij toont reeds op jeugdige leeftijd al een echt schrijver te zijn.

MATHIJS DUYCK, die eenieder verraste met het fenomenale WOENSDAG brengt op KORT. een selectie uit zijn korte verhalen, geïllustreerd door JELLE MEYS. Zij zijn overigens nog op zoek naar crowdfunding voor hun project. Info via dit filmpje!!!

HAN ZINZEN laat zijn werk dan weer van muziek voorzien door niemand minder dan WALTER BROES, u welbekend uit de tijd van de Sneatsniffers.

ERWIN MORTIER en CHRISTOPHE VEKEMAN eren NESCIO, van wie net 100 jaar geleden DICHTERTJE, TITAANTJES en DE UITVRETER verscheen en die een onmiskenbare invloed heeft gehad op het Nederlandstalige korte verhaal. 

Uit Ierland tenslotte hebben we DONAL RYAN te gast, een verhalenverteller pur sang, die met EEN STAND VAN DE ZON, zijn eerste naar het Nederlands vertaalde werk, meteen de harten van de verzamelde critici veroverde.

KORTom, alweer een programma om duimen en vingers van af te likken. Bestel dus snel uw tickets, want ook dit jaar zijn er maximum 150 plaatsen en geldt VOL=VOL.

Tickets kosten € 18,00 (-26j. € 16,00), inbegrepen een BON van € 5,00 (bij aankoop van een korte verhalenbundel), een kort verhaal van MARENTE DE MOOR en een glaasje AUGUSTIJN, na de voorstelling. 

Ondertussen legden we drie samenleesmomenten vast tijdens de Week van het Korte Verhaal. In samenwerking met Vormingplus!

Hierbij de link: https://www.vormingplusgent-eeklo.be/search/site?search_api_views_fulltext=korte+verhaal

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Woensdag 14 Februari 2018 - 18:30
christophevekemancartoon.jpg
gerdablees.jpg
gerdabundel.png
donal-ryan-c-anthony-woods.jpg
nescio.jpg
nescio4-250-250-90-s-c1-c-c-0-0-1.jpg
donal-ryan-een-stand-van-de-zon-omslag.jpg
pieterkranenborg.jpg